Kom godt i gang med turneringer

Badminton er et spil ligesom fodbold, tennis eller skak. Badmintontræningen giver mening, når den bliver omsat i kampe og turneringsaktivitet.

De fleste børn bliver motiverede til at træne badminton, når de udfordrer sig selv med kampe og oplever spændingen ved at vinde eller tabe. For nogle kan det måske virke lidt skræmmende at skulle i gang med at spille mod andre. Selvom det selvfølgelig er udfordrende og spændende, er der ikke grund til  bekymring.

Det danske turneringssystem er nemlig så formidabelt skruet sammen, at en begynder altid kun møder andre begyndere.

I takt med at spilleren udvikler sig, sørger systemet for at man hele vejen gennem sit badmintonliv møder spillere, som giver lige præcis den udfordring, der passer til de evner og den form, som man selv har opnået gennem sin træning.

Turneringsbadminton for børn findes i tre forskellige formater:

Begynderturneringer

BC37 har i løbet af året 1-2 interne 'begynderturneringer'.

Ved en begynderturnering bliver børn og forældre introduceret til badmintonkampe og de basale regler. Der spilles typisk kampe på tid, og deltagere kan ikke blive slået ud af turneringen. Alle spiller lige mange kampe mod forskellige modstandere.

For begyndere som aldrig har deltaget i en turnering er begynderturneringer en god måde at komme i gang på.

Når du har prøvet en begynderturnering, er du klar til at prøve kræfter med individuelle turneringer.

Holdturnering

Holdturneringen omtales ofte som 'rygraden i dansk badminton'. Turneringen er en fantastisk måde at dyrke fællesskabet i en ellers individuel sport. Den dækker alle spillere i dansk badminton - lige fra U9-nybegyndere over Badmintonligaen for de profesionelle til Senior +70.

BC37 og en masse andre klubber spiller holdkampe i den københavnske del af den danske holdturnering.

Et ungdomshold består af 4-8 spillere, som sammen spiller en holdkamp mod en anden klub. En holdkamp består f.eks. af 4 singler og 2 doubler. Det hold som vinder flest af de 6 kampe vinder holdkampen.

Gennem sæsonen møder hvert hold 5-7 andre hold fra andre klubber i en pulje af hold med spillere på samme alder og niveau. Sidst på sæsonen står der et vinderhold tilbage, som inviteres til at spille med i Danmarksmesterskaberne for Hold mod tilsvarende hold fra andre dele af landet.

Vi prøver i BC37 hver sæson så vidt muligt at balancere antallet af hold, så flest muligt kan spille med i holdturneringen. Når først spillerne er bidt af badminton, så er de ikke til at holde væk fra holdkampe, som af både børn og voksne spillere prioriteres over alt andet i løbet af sæsonen.

Individuelle turneringer

I stort set alle de weekender, hvor der ikke er holdkampe, afholder klubber over hele landet åbne individuelle turneringer.

Turneringerne er så smart indrettet, at de spilles i forskellige rækker. Du møder på den måde altid spillere der er på samme alder og badmintonmæssige udviklingstrin som dig selv.

Begyndere starter i D-rækken. Efter et stykke tid og nogle vundne kampe bevæger spillerne sig så op i C-rækken. Herefter bevæger man sig i takt med sin udvikling op i rækkerne, B-række, A-række, og bliver man rigtigt god, M-række  (mester) og E-række (elite).

Alle spillede kampe indgår i beregningen af en placering på den landsdækkende rangliste. Her har alle aktive spillere en placering, startende fra nybegynderen på 6-7 år op til de danske spillere i verdenseliten. Lige så snart du går i gang med at spille turneringer kan du se hvor mange spillere du skal forbi, før du er klar til at bide skeer med f.eks. Mia Blichfeldt eller Viktor Axelsen.

Vi kan ikke anbefale nok at forældre til badmintonbørn tager børnene med til individuelle turneringer, så snart de har lært det basale. Børn der opdager konkurrencelementet i badminton, får uendeligt meget mere ud af at gå til badminton.

Hvordan tilmelder man sig?

Tilmelding til de tre typer tilbud foregår lidt forskelligt.

Tilmelding til Begynderturneringer

BC37 har 1-2 begynderturneringer i løbet af sæsonen. Tilmelding foregår gennem klubbens medlemssystem.

Der findes også begynderturneringer i DGI-regi, som man kan tilmelde sig gennem DGI's hjemmeside. DGI-begynderturneringerne er spredt ud over året, så der stort set altid er en begynderturnering i nærheden.

Tilmelding til holdkampe

Al tilmelding af hold til holdturneringen sørger klubben for.

Klubben gør sit bedste for at stille et passende antal hold i de rigtige årgange og niveauer, så alle spillere har mulighed for at deltage i holdkampe. Deltagelsesgebyr for holdturneringen betaler klubben, så det er gratis for alle medlemmer at deltage i holdturneringen.

Til gengæld har klubben brug for forældrenes hjælp. Vi har nemlig mange hold, og halvdelen af kampene foregår på udebane i andre klubber, som regel i Københavnsområdet. Holdene har derfor brug for 'holdledere' blandt forældrene, som kan holde styr på tropperne og hjælpe børnene med hvilke kampe de skal spille både på udebane og hjemmebane.

Tilmelding til individuelle turneringer

Alle individuelle turneringer i Danmark melder man sig til gennem Badminton Danmarks portal badmintonplayer.dk. På badmintonplayer.dk finder man i øvrigt også alle holdkampe og den landsdækkende rangliste.

For at tilmelde en spiller skal to ting oprettes i badmintonplayer

  1. En brugerkonto (typisk forælder)
  2. BadmintonID (En spillerprofil)

Brugerkontoen bruger man til at logge ind på badmintonplayer og til at betale for tilmeldinger med.

BadmintonID er den spiller, som man tilmelder til turneringer. BadmintonID består blot af navn og fødselsdato på spilleren. Et BadmintonID er unikt, da alle spillede kampe og spillerens ranglisteplacering er knyttet til BadmintonID.

For spillere der har været med i f.eks. holdturneringen eller en klubtur til en turnering, har klubben typisk allerede oprettet et BadmintonID.

Når du som forælder opretter en brugerkonto, søger du efter og tilknytter dit barns BadmintonID til din brugerkonto ved hjælp af funktionen tilføj spiller. Er dit barn endnu ikke oprettet som spiller, kan du selv oprette et BadmintonID. Det er muligt at tilknytte flere end en spillers BadmintonID til en brugerkonto, hvis man har flere børn eller selv spiller badminton.

Når først brugerkonto og spiller er oprettet, tænker man aldrig over det igen, men logger bare ind og kan tilmelde turneringer, se turneringsresultater og ranglisteplaceringer.

Sæsonplanen indeholder alle individuelle turneringer i Danmark

I sæsonplanen på badmintonplayer.dk kan du søge turneringer frem i hele landet. Det er muligt at tilmelde sig turneringer, som ligger tæt på, men der er intet til hinder for at tage  til turnering i Odense eller Hjørring.  Vi kan af erfaring love, at de bliver rigtigt glade for at se hele familien, hvis I tager et smut til Nordjylland og viser BC37-flaget.

Turneringer udbydes i følgende årgange:

U9 - født i 2015 og yngre
U11 - født i 2013 -2014
U13 - født i 2011-2012
U15 - født i 2009-2010
U17/U19 - født i 2005-2008

Der bruges i årgangene rækkebogstaver som betegner spillernes niveau fra begyndere til erfarne spillere: D-række , C-række, B-række, A-række, M-række (Mester) og E-række (Elite). De bedste rækker i hver årgang er U9 D, U11 A, U13 M, U15 E, U17 E og U19 E.

Årgang og rækkebogstav fremgår af spillerprofilen, og så søger man i sæsonplanen simpelthen efter turneringer, der udbyder den årgang og række der passer til barnets specifikke niveau.

BC37 Badmintonklub - Strandlodsvej 69 - 2300 København S