Ny i BC37

Ny badmintonspiller i BC37

BC37 anbefaler de fleste børn under 9 år, at starte til badminton ved at gå til Miniton med deres forældre. Nogle starter også direkte på en ungdomstræning elller kombinerer de to træningstilbud.

Badmintonspillet udfordrer både motorik, kondition og kognitive evner

Badminton stiller krav til motorik, øje-hånd-koordination, taktisk forståelse og koncentrationsevne. Det er evner som vi i træningen starter med at lege ind. Som barnet bliver dygtigere, prøver vi at inspirere både børn og forældre til selv at udvikle interesse for at forbedre evnerne. Det kræver et vist teknisk niveau, hvis badminton skal give sved på panden. Derfor anbefaler BC37, at man så tidligt som muligt begynder at træne 2 gange om ugen.

Så er det tid til at spille kampe

Når barnet får nogenlunde styr på de basale slag og begynder at kunne bevæge sig rundt på banen, er det klar til at give sig i kast med selve spillet. Så begynder badminton for alvor at blive sjovt.

På det tidspunkt skal forældrene engagere sig og melde barnet til sin første begynderturnering. Derefter følger ungdomsturneringer og holdkampe, hvor dansk badminton har et velfungerende ranglistesystem, der sørger for at børnene i konkurrence altid møder modstandere på deres eget niveau.

Guide til forældre

Badmintonmiljøet byder på en masse muligheder for at børnene kan få en masse ud af sporten, men det kræver forældreengagement. BC37 deltager i holdturneringen med en bunke ungdomshold, ligesom vi opfordrer alle til på egen hånd at spille med i individuelle turneringer.

For at hjælpe dit barn til at prøve kræfter med badmintonkampe, kan du læse mere under Turneringer > Kom godt i gang med turneringer.

DGI har også lavet en række artikler rettet mod nye badmintonforældre, der fortæller om hvordan du støtter dit barn, når det begynder til badminton.

https://www.dgi.dk/badminton/badminton/for-badmintonforaeldre

Indmeldelse eller spørgsmål?

Vil du melde dit barn ind, så gå til siden om indmeldelse.

Hvis du har spørgsmål til det at være ny ungdomsspiller i badmintonklubben, om ungdomsholdkampe, aktiviteter, turneringer eller andet der handler om det at være ung badmintonspiller i BC37, er du mere end velkommen til at skrive til ungdomsafdelingen på ungdom@bc37.dk.

BC37 Badmintonklub - Strandlodsvej 69 - 2300 København S